Huib, Sanna en Tijl op Saba!

23 april 2007

Writer's Blog

Oeoeoejeee !
Na ongeveer een half jaar incommunicatief te zijn geweest wil ik het weer eens proberen.
Mijn beste excuus is de caraibische spirit, die je er overigens niet van weerhoudt om ontzettend veel onzin dag na dag te herhalen, die spirit dus, samen met heeeeel hard werken en de gezellige avonden op diverse "porches" (klinkt toch veel lekkerder dan balkon?).
Gelukkig heeft Sanna kantoorbanen waar het wel mogelijk is om tussen de werkzaamheden door met de wereld in contact te blijven! Welaan, wat heb ik zoal gedaan naast in de hangmat te hangen zult u zich afvragen. Nou niet zo erg weinig!! Ben nu gediplomeerd Eilandkenner, Dienstverlener, Hulpverlener, Duiker ( nu ook met Nitrox....(klinkt wel als een enge Kuifje-professor)en ook het vaderschap ontwikkelt zich alleszins in goede banen alsmede mijn baan.
De afgelopen weken stonden geheel in het teken van de Eilandsraad Verkiezingen. Voor de boeren onder ons: Wie gaat de komende vier jaar het bestuur van pak'm beet Slootdorp regelen uiteraard zonder enig zweem van familiaire of anderssoortige belangenverstrengeling..
Voor de mens'n uut de groote stad: Wie wordt er burgermeester van Madurodam, oh is die er al, oh niet gekozen, oh "Raadsleden"??? Van die dingen.
Langzaamaan beginnen we ook in de buurt van ons inburgeringspaspoort te te komen al zijn we deze verkiezingen, helaas, niet omgekocht. Of het moet die kilo oude kaas die we kado hebben gekregen van de mama van een van de kandidaten, zijn geweest. Ha! Heeft niet geholpen! Hoewel we niet op de oppositie hebben gestemd was onze keuze niet die der gemiddelde Sabaan, niet verder vertellen maar we hebben op De Homo gestemd (overigens ook de enige niet-xenofobische, Nederlands sprekende, diervriendelijke en dus ook aaibare kandidaat) het mocht niet baten: De Zoon van heeft, o verassing!, gewonnen, zij het niet op "landslide"-schaal. Gelukkig heeft oude macht zijn ook zijn voordelen: mensen invliegen vanuit St Maarten, Statia en zelfs de ABC eilanden, ook hoefden sommigen opeens niet meer zonodig in de gevangenis te zitten en onze uberconscious rasta buurman Melvin heeft in ruil voor wat schelpen en kokosnoten ook het licht gezien...
Whatever! Het blijft Madurodam en het weekend was vol van feest, joechei en een borreltje erbij.
Rest mij voor nu:
1. Waar gaan al onze vrienden, opa's/oma's, broers/zussen (o.k.Margriet krijgt een alibi) en andere familieleden dit jaar naar op vakantie heen toe? ( sorry je Nederlands wordt op Saba echt niet beter...)
2. Waarom?
3. Waarom dan niet naar Saba ?
4. Ronald, vet bedankt voor alle supertoffe muziek, helpt waanzinnig met de inburgering! Nu nog een boombox...en een auto.....
5. Belle, bedankt voor je bijdrages, zonder jou hadden we het niet gered!
6. Petra, we hebben een nieuwe camera! DANK JE WEL!
7. Serge, Toonkie mist je nog steeds gruwelijk, hij huilt veel...
8. Ouders, bedankt voor alle post en liefde en aandacht en geduld!
9. (Zucht) ...Geduld, sja, aangezien we zo aangepast zijn dat ons salaris dat ook is, ben ik bang dat we pas volgen jaar weer naar NL zullen komen. Niet getreurd: dan blijven we ook!
Gelukkig hebben we nog wel wat ruimte voor een kleine vakantie naar Curacao, maar that's it. Voor wie ons heel erg mist: komend najaar gaat de Stad Amsterdam weer deze kant op, echt een buitenkansje!!
Nog een tip om een indruk te krijgen van het verkeer op Saba: http://vid126.photobucket.com/player.swf?file=http://vid126.photobucket.com/albums/p115/johannavanthof/roadnew.flv een filmpje van onze buurman, nice!!
Nou, dat viel mee! Ik ga gauw weer eens wat Typen.
Veel liefs en zet hem op Margriet!
De Verwachtende hippies.

4 reacties:

Anonymous Anoniem zei...

aaaaaaaah, sorry voor mijn compleet egoistische en opportunistische reactie op de zeer uitvoerige en vermakelijke update, maar, maar,maar: Komen jullie volgend jaar terug om te blijven????!!! Echt??!! Joehoehoehoehoehoehoehoe! Nu gaat het zonnetje hier nog harder schijnen!

Kus, tante Cornelia

6:42 a.m.  
Anonymous Anoniem zei...

Ha die Sanna en Huib (en Tijl natuurlijk).

Leuk deze blog, blijven we nog beter op de hoogte! Eergisteren nog mij mama Kok gegeten, en hebben natuurlijk lekker over jullie geroddeld ;-)

Tot snels! Len

3:53 a.m.  
Anonymous Anoniem zei...

Fijn Huib, je ook weer te zien! Ook goed voor je Nederlands om af en toe te schrijven. In het kader van jullie inburgeringscursus weer wat colums met tante pos meegegeven. Leuke foto's weer! Het weer is hier heeeeel bijzonder: dik zomer! We wisselen de populieren om voor bananen en kokospalmen! Veel plezier met koninginnedag! Kus! Peter & Jeannette

8:22 a.m.  
Anonymous Anoniem zei...

Hey Huib (en Sanna en Tijl!).

Het was een genoegen jullie te helpen om jullie blog te vullen.
Het is/ lijkt wel zomer hier! Ik waan me in Saba met deze temperaturen, heerlijk. Ik zal eens op zoek gaan naar zo'n bandje van krekels om s'avonds te luisteren. De anti-toerist. En ik denk erover om het Vote Carl t-shirt aan te doen met konningedag. Lijkt me grappig.
Ik heb zo genoten van jullie en dat blijft maar doorgaan met al die nieuwe foto's. Echt heel leuk.
Als alles lukt dan gaan Sanna, hopelijk jij ook, en ons eetclubje lekker msnnen. Dan kunnen jullie iedereen weer eens zien, want het is bij mij thuis enik heb een cam! Leuk he. Dus hopelijk tot dan!

Dikke kus voor jullie,
Belle

11:07 a.m.  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage